Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Autoritățile germane cer proprietarilor Tesla restituirea bonusului de 4 mii euro oferit de stat la achiziționare

Autoritățile germane obligă proprietarii Tesla Model S, care au achiziționat sedanul electric american până la data de 6 martie curent, să restituie bonusul oferit de stat la achiziționarea vehiculelor electrice în mărime de 4,000 euro. Autoritățile Germaniei au constatat, că Tesla intenționat a micșorat prețurile pentru versiunea de bază Model S, comercializată în Germania, pentru ca sedanul să devină mai competitiv pe piață, iar clienții să benifecieze de acest subsidiu.
Germania a lansat în 2017 un program de stimulare a cetățenilor pentru achiziționarea automobilelor cu propulsie electrică. Pentru a beneficia de subsidii în mărime de 4,000 euro la achiziționare, prețul de bază al automobilului nu trebuia să depășească suma de 60 mii euro. Problema constă în faptul, că Tesla Model S a fost în acea perioadă singurul automobil electric, comercializat în Germania, care depășea această limită în varianta de bază, iar astfel sedanul american a devenit mai puțin competitiv în raport cu rivalii. Tot atunci cei de la Tesla au acuzat autoritățile germane, că măsurile întreprinse sunt îndreptate anume împotriva companiei americane și, ulterior, în replică, a micșorat prețul de bază pentru Model S la mai puțin de suma indicată prin eliminarea unor echipamente incluse anterior standard.
Astfel, în prezent autoritățile germane acuză Tesla de fraudarea sistemului și obligă proprietarii Model S să returneze bonusul de 4,000 euro statului. În total de această decizie sunt afectate între 800 și 1,050 persoane.

În replică, însă, Tesla a asigurat clienții proprii, că aceste cheltuieli vor fi suportate de companie, iar ulterior va contesta decizia în instanță.
0
1,037
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!