Bugatti pregătește un hypercar de 5 milioane euro

Bugatti anunță lansarea unui nou hypercar, care va purta numele pilotului de curse francez Albert Divo. Pilotul se face renumit prin cele două victorii consecutive la cursa Targa Florio în anii 1928 și 1929. Hypercar-ul ce-i va purta numele va fi produs într-o serie limitată de 40 unități, prețul fiecăreia constituind circa 5 milioane euro.
Detaliile despre noul hypercar vor fi dezvăluite la momentul prezentării. În comunicatul de presă constructorul francez a menționat, că bolidul va avea o greutate proprie mică și va dispune de o forță de apăsare impunătoare. Totodată noul model va prezenta noul limbaj de stilistic al companiei, ceea ce înseamnă că va căpăta un aspect exterior diferit de actualul Chiron, iar grație caracteristicilor menționate mai sus, va da dovadă de o manevrabilitate de excepție.
Se pare că constructorul francez intenționează să-și mărească gama de modele. În istoria contemporană a mărcii Bugatti dispunea mereu doar de câte un model în gamă. Primul hypercar care a adus din nou faimă mărcii a fost Bugatti Veyron, care la timpul său a stabilit recorduri de viteză, accelerație și putere.
În prezent gama Bugatti este constituită doar din hypercar-ul Chiron, succesorul ideic al lui Veyron. Noul Divo, însă, nu va înlocui în gamă actualul model, ci i se va alătura pe o perioadă scurtă de timp, dat fiind faptul, că va fi produs într-o serie extrem de limitată cu un preț exorbitant. În viitor, însă, gama de modele va fi suplinită cu un model cu 4/5 uși, derivat din conceptul 16C Galibier.

Prezentarea oficială a noului Bugatti Divo va avea loc la 24 august în California, SUA.
0
1,873
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!