Contrar tendințelor pieței: Hyundai Kona primește în Europa un nou propulsor pe motorină

Lista motorizărilor disponibile pentru Hyundai Kona pe piața europeană a fost suplinită cu un turbodiesel. Contrar tendințelor actuale ale pieței, sud-coreenii vor oferi un propulsor diesel în Europa, iar asta pe când tot mai mulți constructori auto renunță la aceste propulsoare pe Bătrânul Continent, sau la nivel global.
Noul propulsor în lista motorizărilor Hyundai Kona este turbodieselul 1.6 CRDi, instalat și sub capotele altor modele din gama Hyundai/KIA. Motorul livrează 115 CP și 275 Nm în versiunea incipientă, și 136 Cp și 320 Nm în versiunea de top. Prima variantă este disponibilă doar cu cutie manuală, ce transmite cuplul doar pe puntea față, pe când pentru varianta de top este prevăzută cutia robotizată cu 7 trepte și tracțiune integrală. Consumul declarat conform ciclului NEDC constituie 4.1-4.3 litri în regim mixt pentru versiunea cu cutie manuală și 4.6-4.9 litri pentru versiunea cu cutie robotizată. De menționat, că conform ciclului WLTP și în realitate crossover-ul va indica un consum de combustibil mai mare.
Totodată, venirea noului propulsor turbodiesel a dus la pensionarea unității pe benzină, aspirată natural, 2.0 MPI (149 CP și 179 Nm). Astfel, în lista motorizărilor pe benzină rămân doar unitățile turboaspirate 1.0 T-GDI (120 CP și 172 Nm) și 1.6 T-GDI (177 CP și 265 Nm).
0
1,613
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!