Divizia Volkswagen R a livrat 200,000 modele de performanță

Divizia de performanță Volkswagen R și-a început activitatea în cadrul concernului german în 2002. Timp de 16 ani de existență aceasta a comercializat până în prezent 200 mii automobile. În toți acești ani divizia a modificat modele, precum Passat, Scirocco și Touareg, iar cel mai solicitat model de performanță a fost și rămâne a fi, bineînțeles, hatchback-ul Volkswagen Golf R – exemplarul cu numărul 200,000 a fost un Golf R cu cinci uși, livrat în Marea Britanie.
Volkswagen R, unde litera "R" vine de la cuvântul englez "Racing", sau "Curse", și-a început activitatea în 2002 cu modificarea hatchback-ului Golf R32. În prezent, unicul model disponibil cu sigla R este Golf, în cele trei tipuri de caroserii. Golf R este propulsat de unitatea 2.0 TSI cu 310 CP și tracțiune integrală.
Tocmai de la unitatea de sub capotă vine o veste tristă, însă. Divizia R a fost nevoită să urmeze exemplul colegilor de la diviziunea de performanță SEAT și să reducă din puterea unității 2.0 TSI, pentru a se încadra în normele WLTP, care vor intra în vigoare în toamna acestui an. Astfel, Volkswagen Golf R pierde 10 CP și va dispune acum de 300 CP la activ. În cazul celor de la SEAT, amintim, că Leon Cupra a pierdut 10 CP, iar hatchback-ul va dispune acum de 290 CP.
Odată cu modificările realizate sub capotă, potrivit informațiilor distribuite de revista Autocar, Volkswagen Golf R va fi lipsit de versiuni cu cutie manuală și cea cu caroserie hatchback cu 3 uși, din cauza cererii scăzute pentru acestea. Totodată, nu este exclus, că de asemenea versiuni va dispune noul Golf R, care este așteptat în 2020, bazat pe cea de-a 8-a generație Volkswagen Golf, care va debuta anul viitor.
0
1,523
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!