Donald Trump răspunde producătorilor europeni: este gata să excludă taxele de import în totalitate!

Se pare că criza politică care avea să lovească dur în producătorii auto, atât europeni, cât și cei de peste ocean, se apropie de final, unul fericit, de altfel. SUA este deacord să excludă în totalitate taxele de import pentru automobilele produse în Europa, în cazul în care Uniunea Europeană va întreprinde acțiuni similare în adresa constructorilor americani.
Amintim că, anterior, Donald Trump a amenințat autoritățile europene cu majorarea taxelor de import pentru automobilele importate din Europa de la 2.5% la 20%. Președintele SUA s-a arătat nemulțumit de faptul, că SUA aplică o taxă minimă pentru producătorii europeni, atunci când automobilele produse în SUA sunt importate în Uniunea Europeană cu o taxă de 10%. Ca răspuns, autoritățile europene au declarat că vor întreprinde acțiuni represalii, majorând taxa de import la un nivel similar.
Cu o soluție au venit marii producători auto europeni: BMW, Daimler și Volkswagen au propus președintelui SUA excluderea taxelor de import pentru ambele tabere în totalitate, iar răspunsul Casei Albe a venit de curând. Ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, a avut ieri, 4 iunie 2018, o întâlnire cu reprezentanții producătorilor auto germani, în cadrul căreia a comunicat că americanii acceptă condițiile propuse. Astfel, cu un răspuns urmează să vină autoritățile Uniunii Europene.
0
1,599
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!