Donald Trump renunță la majorarea taxelor de import pentru automobilele produse în Europa

Donald Trump a avut o întrevedere cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker la Casa Albă pe parcursul zilei de ieri, 25 iulie 2018, în cadrul căreia părțile au negociat eliminarea taxelor de import pentru mărfuri.

Se pare că negocierile sa-u încheiat cu succes, astfel încât la conferința de presă organizată după întrevedere, cei doi oficiali au anunțat că SUA și Uniunea Europeană (UE) vor conlucra în vederea eliminării definitive a taxelor pentru mărfurile importate reciproc. Totodată, Donald Trump a renunțat la aplicarea unei taxe de import majorate pentru automobilele produse în UE, de pe urma căreia cel mai mult ar fi avut de suferit constructorii germani.
Astfel, SUA va păstra taxa de import pentru automobilele importate din UE la nivelul actual de 2.5%. Totodată, Jean-Claude Juncker nu a făcut declarații referitor la taxa de import pentru automobilele americane importate în Europa, care în prezent constituie 10%, fapt ce l-a nemulțumit pe Trump foarte mult și a stat la baza inițierii conflictului.

Părțile au adăugat că vor revizui taxele majorate recent pentru producția din oțel și aluminiu și că în viitor SUA și UE intenționează să elimine în totalitate și bilateral taxele de import pentru mărfuri.

De menționat, că Donald Trump are obiceiul să-și schimbe părerea brusc și într-o direcție cu totul diferită, precum și în cazul de față, de altfel. Din acest motiv inalți reprezentanți a UE și, în special, a Germaniei, au întâlnit declarațiile făcute de Trump la conferința de presă cu scepticism, mai ales în situația, în care președintele american și cel al Comisiei Europene nu au încheiat vreun acord oficial în cadrul întrevederii.
0
1,649
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!