Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Electromobilele Tesla s-au scumpit cu până la 38 mii dolari din cauza majorării taxelor de import în China

10 Iulie 2018 - 17:42
Denis Godorozea
Confruntările pe marginea taxelor de import pentru mărfuri inițiate de marile puteri continuă. Anterior Donald Trump amenința Uniunea Europeană cu o majorare a taxelor de import pentru automobilele produse pe Bătrânul Continent și importate în SUA de la 2.5% la 20%. În reacție, autoritățile Uniunii Europene au declarat, că vor aplica măsuri similare, majorând taxele de import pentru automobilele americane de la cota prezentă de 10%, la o cotă de 20%. Cu o soluție în acest sens au venit producătorii auto germani, care au propus anularea taxelor de import reciprocă între SUA și Europa, iar președintele american se pare că a și acceptat această ofertă.
Totodată, jocurile politice au tensionat mult relațiile bilaterale SUA – China. De la data de 1 iulie curent China a dispus micșorarea taxelor de import de la 25% la 15% pentru unele țări, nu și pentru SUA, de altfel. Donald Trump, la fel nemulțumit de taxele impuse de China, a dispus aplicarea unor taxe majorate pentru mărfurile importate din țara asiatică, aplicând la 6 iulie curent taxe pentru mărfurile chineze în valoare de 34 miliarde dolari americani. Nemulțumiți de o asemenea decizie, autoritățile chineze au întreprins măsuri represalii, iar efectele acestor majorări vor lovi dur în producătorii auto americani.
Piața chineză este una extrem de importantă pentru Tesla Motors – din numărul total de electromobile comercializate de producătorul american anul trecut la nivel global, o cotă de 17% i-a revenit pieței din China. Astfel, chiar și cu taxe de import de 25%, modelele Tesla se bucurau de o cerere stabilă în China, anul 2017 aducând companiei venituri din China în valoare de aproximativ 2 miliarde dolari de pe urma vânzării a 15 mii unități Tesla.
În urma majorării taxelor de import, Tesla s-a văzut nevoită să majoreze prețurile pentru electromobilele Model S și Model X cu sume impunătoare cuprinse între 22 și 38 mii dolari americani. Bineînțeles, o astfel de majorare usturătoare va afecta mult cererea pentru modelele constructorului american. Totodată, Tesla intenționează să capete independență față de jocurile politice, inițiate de SUA și China, și construiește în Shanghai o nouă uzină, unde se vor produce nu doar electromobilele, dar și bateriile pentru acestea.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter