Ford a creat o divizie specială pentru dezvoltarea automobilelor autonome și anunță investiții de miliarde

Concernul Ford este preocupat de dezvoltarea tehnologiilor autonome pentru automobile, iar pentru a avansa în domeniul respectiv, americanii anunță crearea unei divizii speciale, antrenate în dezvoltarea sistemelor de pilot automat. Noua divizie a primit denumirea Ford Autonomous Vehicles (FAV), iar în timpul următorilor 5 ani aceasta va beneficia de investiții de 4 miliarde dolari americani. Divizia va fi condusă de Sherif Marakby, vicepreședintele Ford, care anterior a participat la dezvoltarea proiectului de pilot automat Uber.
La începutul acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Detroit, compania americană a făcut publice planurile sale de dezvoltare pentru următorii ani. Până în 2022 Ford planifică să lanseze 40 modele noi cu propulsie electrică, dintre care 16 vor fi automobile 100% electrice, iar celelalte 24 vor dispune de propulsie hibridă. Bineînțeles, printre acestea se enumeră și versiuni electrificate a noilor generații a modelelor din gama deja existentă, nu neapărat lansarea unor modele absolut noi.
Totodată, americanii acordă atenție deosebită tehnologiilor autonome și se enumeră printre constructorii auto care au avansat cel mai mult la acest capitol. În prezent Ford testează prototipurile sale cu pilot automat pe drumuri publice în diverse țări, practic, fără incidente. Cu anunțul lansării noii diviziuni FAV și investițiilor de 4 miliarde dolari, americanii au confirmat indirect, că până în 2023 ar putea dezvolta un sistem de pilot automat de nivelul V absolut funcțional. Până atunci, însă, în 2021 FAV urmează să lanseze un vehicul comercial cu pilot automat cu sigla Ford.
0
1,574
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!