Germanii au depistat nereguli la motoarele diesel Opel: emisiile depășesc normele legale de 10 ori!

Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a inițiat o investigație oficială împotriva Opel, după ce ar fi găsit dovezi precum că compania germană ar fi depășit limitele legale de emisii a motoarelor diesel. Potrivit oficialilor germani, motoarele Euro 6 produse de Opel ar fi depășit normele legale de 10 ori!
Scandalul Dieselgate, ce a început acum cu trei ani mai devreme a determinat autoritățile germane să analizeze cu atenție deosebită emisiile motoarelor diesel. În ultimile luni, nereguli au fost depistate la propulsoarele diesel ale mai multor producători, precum Audi și Mercedes-Benz. Un alt producător, care s-ar putea pomeni vizat într-un asemenea dosar este Opel, care la finele anului trecut a ajuns în posesia PSA Peugeot-Citroen.
Potrivit KBA, emisiile motoarelor diesel de pe modelele Cascada, Insignia și Zafira, ce corespund, aparent, normelor de poluare Euro 6, depășesc cu 10 ori limitele admise legal! Potrivit instituției germane, în total ar fi vizate circa 60 mii unități Opel. Precum și ceilalți producători, cei de la Opel sunt suspectați că ar fi folosit un soft special pentru manipularea emisiilor motoarelor diesel, capabil să oprească sau să acționeze motorul în timpul testelor, pentru ca acesta să indice un nivel de emisii corespunzător normelor în vigoare.
Urmând experiența tristă a celor de la Volkswagen, în cazul în care va fi găsit vinovat, Opel ar putea fi impus să lanseze o campanie de rechemare a modelelor afectate, iar ulterior să fie supus achitării unor amenzi imense, ceea ce în sumă va duce la cheltuieli exorbitante pentru producătorul german, care vor fi suportate, într-un fel sau altul, de noii proprietari Opel – PSA Peugeot-Citroen.
0
1,600
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!