Goodwood 2018: Aston Martin prezintă bestia de oraș - Cygnet V8 cu benzinar aspirat natural de 4.7 litri
12 Iulie 2018, 16:02
City-car ultra compact cu benzinar
V8 de 4.7 litri? Am ajuns să o
vedem și pe asta! Și nu e
vorba despre un model
de serie tratat de "specialiști" de garaj, ci de un model ieșit din porțileunui producător cu renume! Aston martin prezintă noul Cygnet V8.
Ei bine, britanicii dezvăluie la Goodwood nu un model de serie, ci o versiune specială, dezvoltată de diviziunea Q by Aston Martin, specializată pe producția modelelor unice la comandă.
Astfel e și noul Cygnet V8 – model bestial construit într-un singur exemplar.

Noua compactă folosește caroseria modelului de serie, însă se evidențiază
cu arcurile evazate, pentru a face loc motorului imens sub capotă. Unitatea aspirată natural V8 de 4.7 litri este preluată de la generația precedentă Aston Martin Vantage S, împreună cu elementele suspensiei.
Motorul se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte Sportshift II și livrează 436 CP și 490 Nm. Aceast tandem permite compactei să accelereze până la 100 km/h în 4.2 secunde (versiunile de serie execută același exercițiu în 11.8 secunde), viteza maximă fiind limitată la 274 km/h.
Cygnet V8 diferă de compactele de serie cu jantele din aliaj de 19 inch și cele două guri ale sistemului de evacuare la posterior. Pentru o frânare eficientă compacta a fost echipată cu discuri de frână de 380 mm pe puntea față și 330 mm pe puntea spate.
Compacta Aston Martin Cygnet a fost produsă între anii 2011 și 2013, având la bază compacta niponă Toyota iQ. Modelul era propulsat de un benzinar de 1.3 litri cu 4 cilindri, capabil
de 98 CP. Totodată, compacta britanică a fost de 3 ori mai scumpă, decât cea niponă – circa 30 mii lire sterline pentru versiunea de bază.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,725
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!