Grupul PSA Peugeot-Citroen ar putea crea o alianță cu concernul FIAT-Chrysler

Grupul PSA Peugeot-Citroen este deschis pentru oferte referitor la crearea unei alianțe cu concernul FIAT-Chrysler (FCA), anunțul aparține CEO-ului concernului francez, Carlos Tavares. Informații despre o posibilă alianță între cele două concerne a apărut încă anul trecut, însă atunci concernul italo-american a refuzat o astfel de oportunitate.
Presa auto și liderul concernului PSA au revenit la întrebarea dată, cel mai probabil, în urma schimbării conducerii FCA. Amintim, că noul CEO interimar al concernului italo-american este Michael Manley, care a preluat postul după decesul lui Sergio Marchionne, care a stat la conducerea FIAT din 2004 și din 2009 a condus concernul nou format FIAT-Chrysler.
În 2015 Sergio Marchionne a negociat cu reprezentanții PSA formarea unei alianțe, însă negocierile au eșuat, iar concernul FCA a concluzionat, că francezii nu sunt tocmai partenerii potriviți. Noul CEO FCA, Michael Manley, preluând postul s-a limitat la declarația că va implementa programul de reorganizare în cadrul concernului, inițiat de Marchionne, însă nu a menționat despre ideile sale referitor la crearea unei alianțe în viitor.
După achiziționarea Opel/Vauxhall concernul PSA a cunoscut o creștere pe piață, iar sub conducerea sa constructorul german pentru prima dată din 1999 a generat profit de peste 500 milioane euro, atunci când pe parcursul a două decenii până în prezent, Opel cauza doar pierderi. O eventuală alianță, teoretic, ar fi fructoasă pentru ambele concerne, de altfel. Francezii ar putea primi acces la tehnologii de înaltă performanță, utilizate pe modelele sport sau cele premium din cadrul FCA, atunci când italienii și americanii ar putea primi acces la platformele și motoarele bugetare, dezvoltate de francezi, pe baza cărora în prezent PSA comercializează modele accesibile, ce se bucură de o cerere stabilă pe mai multe piețe.
0
2,614
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!