Întreaga gamă BMW M va fi treptat electrificată după 2020

Într-un interviu pentru revista CarAdvice șeful diviziunii BMW M Frank van Meel a confirmat informațiile, distribuite la sfârșitul anului trecut de vicepreședintele BMW Dick Hacker, precum că întreaga gamă de modele din seria de performanță M va fi electrificată. Însă electrificarea va avea loc treptat, în pas cu dezvoltarea tehnologiilor hibride și electrice.
Trecerea modelelor de performanță BMW M la propulsie hibridă sau electrică ar putea trezi reacții negative din partea fanilor înrăiți a diviziunii, care ar putea fi indignați de faptul că bavarezii "ar trăda valorile istorice a diviziunii".
Însă o problemă mai mare în electrificarea gamei M constă în greutatea sporită a automobilelor electrificate, cauzate de greutatea proprie a bateriilor de la bord. Astfel, van Meel a precizat, că cei de la BMW M nu se vor grăbi să treacă la tehnologii electrice, până acestea nu se vor dezvolta într-o măsură, ca să nu aibă un impact negativ asupra greutății proprii a automobilului, iar asta, în primul rând, pentru a nu afecta manevrabilitatea excepțională a modelelor de performanță cu sigla "M".
Astfel, conform șefului BMW M, primele modele de performanță cu propulsie electrificată vor ajunge în producția de serie abia în cea de-a doua jumătate a deceniului următor, însă nu a precizat care model va fi primul BMW M electrificat. Totodată, mai devreme ar putea apărea modele de performanță BMW cu propulsie de tip mild-hybrid, cu generator-starter, urmând exemplul celor de la Mercedes-AMG cu coupe-ul cu 4 uși GT.
0
1,546
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!