Mazda CX-8 devine model global! SUV-ul nu mai este oferit doar pe piața niponă

Noul SUV Mazda CX-8, lansat pentru prima dată cu un an mai devreme exclusiv pe piața niponă, a ajuns pe tărâmul australian, după care va ajunge să fie comercializat și pe alte piețe, devenind un model global. Mazda CX-8 se situează în gama producătorului nipon pe o treaptă mai jost de CX-9, dar fiind capabil, de asemenea, să adăpostească la interior până la 7 persoane.
De fapt, Mazda CX-8 are o bază și un substrat tehnic comun cu CX-9 și a fost creat special pentru a substitui SUV-ul de top în Japonia, unde CX-9 nu este prezent. Decizia de a oferi crossover-ul mai mic și pe alte piețe a fost anunțată la începutul acestui an, iar acum modelul se lansează oficial în Australia, unde este oferit și CX-9. Substratul tehnic comun al celor două SUV-uri a dus la un ampatament identic de 2,930 mm, însă în lungime CX-9 este simțitor mai mare decât CX-8: 5,065 mm contra 4,900 mm.
În Australia Mazda CX-8 va fi disponibil doar cu unitatea turbodiesel Skyactiv-D 2.2 cu 190 CP și 450 Nm la activ, cuplată la cutia automată cu 6 rapoarte. Standard SUV-ul dispune de tracțiune pe puntea față, opțional fiind disponibil sistemul de tracțiune integrală. Totodată noul model nu este oferit cu benzinarul Skyactiv-G 2.5 cu 231 CP și 420 Nm, disponibil pe fratele mai mare.
Modelul destinat pieței australiene nu a suferit modificări în design, unica diferență comparativ cu modelul destinat Japoniei fiind versiunea cu 7 locuri, care Țara Soarelui Răsare este oferită opțional, pe când în Australia aceasta va fi unica disponibilă. Crossover-ul dispune de cele mai noi sisteme de siguranță și asistență pentru șofer din portofoliul Mazda, acesta poate fi echipat cu camere de luat vederi la 360 grade, sistem de menținere a benzii de circulație, de monitorizare a unghiurilor oarbe, marcajului și indicatoarelor rutiere.
În prezent se cunoaște că niponii intenționează să lanseze modelul CX-8 și pe piața chineză în viitorul apropiat, iar ulterior numărul țărilor, unde acesta este oferit ar putea fi mărit, astfel încât pentru China niponii vor dezvolta versiunea cu volanul pe partea stângă a SUV-ului, care ulterior ar putea fi livrată chiar și în Europa.
0
2,462
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!