Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Michelin intenționează să revină în Formula 1 cu anvelope pentru noile jante de 18 țoli

Michelin și-a anunțat intenția de a reveni în cursele Formula 1 ca furnizor de pneuri pentru noile jante de 18 țoli. Anterior compania declara, că una din condițiile de revenire în seria de curse este trecerea bolizilor la jante de 18 inch, iar cea de-a doua condiție a fost de a oferi posibilitatea producătorilor de anvelope de a concura în cadrul curselor cu producția sa.
Una din aceste condiții va fi întrunită începând cu 2021 – FIA a anunțat că, începând cu anul respectiv, bolizii participanți în cursele Formula 1 vor utiliza jante de 18 inch. Totodată, contractul încheiat cu Pirelli expiră în același, iar cu această ocazie FIA a anunțat un concurs pentru a identifica un nou furnizor de anvelope. Concursul prevede, că pentru anul cursele din 2020 producătorii de anvelope, care doresc să obțină contract de furnizare FIA, vor trebui să ofere echipelor participante la curse anvelope pentru jantele, utilizate în prezent, de 13 inch, dar și să elaboreze o ofertă pentru jantele de 18 inch, folosite în sezonul următor. Condițiile concursului, astfel, facilitează contractantul actual, Pirelli, care are deja dezvoltate anvelope de aceste dimensiuni, atunci când ceilalți solicitanți vor fi nevoiți să dezvolte anvelope de acest tip din nou, în cazul în care nu dispune de acestea la moment.
Așadar, compania franceză producătoare de anvelope analizează posibilitatea participării la concurs pentru revenirea ulterioară în Formula 1, însă condițiile impuse de tender sunt criticate de reprezentanții Michelin.
0
408
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!