Nissan lansează în producția de serie versiunea versiunea de performanță Leaf Nismo

Diviziunea Nismo este specializată în tratarea modelelor de serie din gama Nissan. Niponii oferă versiuni speciale de performanță pentru mai multe modele de serie, inclusiv cea mai rapidă versiune a coupe-ului GT-R. Iar acum pentru prima dată în gama Nismo apare un electromobil – hatchback-ul Leaf.
Nissan Leaf Nismo a debutat cu statut de concept în toamna anului trecut, iar versiunea de serie diferă de concept doar prin mici detalii. Leaf Nismo pune accent, însă, pe aspectul exterior, și nu pe performanțele dinamice. Electromobilul a primit bare de protecție revizuite, cu design mai agresiv și un difuzor integrat la posterior. Totodată, niponii anunță, că elementele exterioare noi au nu doar un rol decorativ, ci și funcțional, generând o putere de apăsare mai mare. Exteriorul este condimentat de jantele originale de 18 țoli, "încălțate" în pneurile Continental ContiSportContact 5.
Habitaclul este ornamentat în conformitate cu stilistica modelelor sport, cu inserții decorative ce imit fibra de carbon prin aspectul său. Volanul standard a fost înlocuit cu unul de tip sport.
Niponii nu s-au limitat doar la modificările stilistice – Nissan Leaf Nismo a primit o suspensie revizuită cu amortizoare noi. Servodirecția și sistemul de stabilizare au fost recalibrate pentru a atribui mașinii un caracter sportiv în viraje, iar pedala acceleratorului a devenit mai receptivă la comenzile șoferului. Motorul electric și bateria, însă, au rămas neatinse: Leaf Nismo este propulsat de același motor electric, ce generează 150 CP, alimentat de la o baterie de 40 kWh.
Inițial Nissan Leaf Nismo va fi disponibil doar în Japonia, începând cu 31 iulie curent. Versiunea de performanță are un preț de 35,800 dolari americani, fiind cea mai scumpă variantă Leaf în gamă, versiunea de bază având un cost de 27,900 dolari americani. Mai târziu Leaf Nismo ar putea fi disponibil pe alte piețe.
0
1,751
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!