Noua generație Audi RS6 va prelua unitatea de propulsie de la Lamborghini Urus și Porsche Panamera

Noua generație Audi A6 a fost prezentată în acest an în versiunile sedan și break, iar super-break-ul RS6 va debuta pe parcursul anului viitor. Chiar dacă până la premieră au mai rămas peste 6 luni, primele informații despre noua generație a super-break-ului au apărut în spațiul web.
Noua generație Audi RS6 va dispune de o greutate proprie redusă, dar și de mai multă putere, comparativ cu predecesorul. Grație platformei MLB Evo, pe care va fi construit, noul break va fi mai ușor cu circa 80 kg, comparativ cu predecesorul. Unitatea de propulsie, ce va pune în mișcare noul RS6, va fi preluată de la Lamborghini Urus și Porsche Panamera Turbo. Aceasta va permite break-ului să accelereze până la 100 km/h în 3.5-3.6 secunde (3.7 secunde în cazul generației actuale în versiunea Performance), iar viteza maximă va constitui circa 310 km/h.
Astfel, sub capota noului Audi RS6 se va situa unitatea pe benzină V8 twin-turbo de 4.0 litri, ce va fi capabil să dezvolte cel puțin 605 CP și 800 Nm cuplu maxim. Motorul se va cupla la cutia automată cu 8 rapoarte, ce va transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului quattro cu diferențial Torsen.
În prezent, cea mai puternică este versiunea RS6 Nogaro Edition, dezvoltată de Audi în comun cu specialiștii de la ABT Sportsline. Break-ul monstruos are sub capotă unitatea modificată V8 de 4.0 litri, cu 705 CP și 880 Nm la activ. Viteza maximă a bolidului pentru drumurile publice constituie 320 km/h, iar în total vor fi construite doar 150 unități RS6 Nogaro Edition.
0
1,909
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!