Noua generație Suzuki Jimny se lansează în Japonia. Toate detaliile

Primele imagini cu noua generație Suzuki Jimny au fost dezvăluite în spațiul web cu două săptămâni mai devreme. Offroader-ul nipon a rămas fidel tradițiilor în design, căpătând un aspect exterior pătrățos autentic, inspirat de la generațiile precedente, produse până în 1998. Odată cu primele imagini, însă, informațiile complete despre substratul tehnic nu au fost dezvăluite. Iar acum, cu lansarea noului SUV compact în Japonia, constructorul relatat toate detaliile despre modelul său.
În Japonia Suzuki Jimny va fi disponibil în două variante, cel de bază, care să se încadreze în clasa key-car-urilor, care beneficiază în Țara Soarelui Răsare de anumite beneficii grație dimensiunilor compacte, și versiunea Jimny Sierra, care va fi disponibilă pe celelalte piețe fără vreun sufix în denumire.
Suzuki Jimny este în continuare construit pe cadru dur, însă cu schimbul de generații modelul a pierdut 195 mm în lungime, măsurând acum 3,480 mm, dar a adăugat în lățime 45 mm, măsund acum 1,645 mm. Înălțimea s-a mărit cu 20 mm și măsoară acum 1,725 mm. Garda la sol constituie 210 mm.
Versiunea de bază, ca să se includă în continuare în clasa key-car-urilor, este dotată cu un benzinar de 660 cm3. Puterea acestui motor constituie 64 CP și 103 Nm. Afară de aceasta, va fi disponibilă unitatea aspirată natural de 1.5 litri cu 102 CP și 130 Nm la activ. Ambele motoare se cuplează standard la o cutie manuală cu 5 trepte, iar opțional este disponibilă cutia automată cu 4 rapoarte. Cuplul este transmis pe ambele punți.
În Japonia noul offroader va fi disponibil în patru variante, diferite prin culoarea caroserie și nivelul de echipare: Survival, Offroad, Heritage și Revival. Printre opționalele noului Suzuki Jimny se enumeră iluminarea de tip LED, sistem smart key, sistem de climatizare automat, cruise-control, sistem de prevenire a coliziunilor frontale, precum și sisteme de monitorizare a unghiurilor oarbe și a indicatoarelor rutiere. Prețul de start în Japonia constituie 1.5 milioane yen, echivalentul a circa 13,550 dolari americani.
0
3,156
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!