O întreprindere din Emiratele Arabe Unite va investi peste 100 milioane euro în proiectul "Kortej"

Fondul de investiții Tawazun din Emiratele Arabe Unite (EAU) va investi în proiectul rusesc "Kortej", care a fost modificat de curând în noul brand auto "Aurus". Fondul Tawazun va deveni, astfel, partenerul întreprinderii comune NAMI și Sollers, care se va specializa pe producția automobilelor Aurus pe baza platformei EMP.
Mijloacele financiare, investite de întreprinderea din EAU, vor fi folosite la dezvoltarea modelelor Aurus, dar și pentru producția de serie a acestora. Părțile vor dezvălui detaliile acordului stabilit până la sfârșitul acestui an, iar în prezent se cunoaște doar că Tawazun va investi în Aurus peste 110 milioane euro (8.1 miliarde ruble rusești).

Proiectarea automobilelor pe noua platformă modulară EMP, dezvoltată de institutul NAMI, a început în 2012. Proiectul "Kortej" a beneficiat de mijloace financiare alocate din bugetul de stat al Federației Ruse în mărime de circa 40 miliarde ruble (sau cicra 540 milioane euro). Primul automobil din seria Aurus, limuzina blindată "Senat", a debutat în luna mai curent, la inaugurarea președintelui Federației Ruse. Pe lângă limuzină, gama Aurus va fi suplinită, ulterior, cu un sdan, monovolumul "Arsenal" și SUV-ul "Kommendant".
Vânzările și, respectiv, producția de serie vor începe în 2019. Primul model disponibil pentru achiziționare va fi sedanul Senat, însă producția, cel puțin prima perioadă, se va limita la 200 automobile anual. Unele surse media din Rusia au și numit prețul orientativ pentru viitorul sedan – 10 milioane ruble. Contra acestei sume în Rusia sunt comercializate modele precum Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7 și Audi A8 în dotări apropiate celor maxime.
0
1,906
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!