O nouă realizare pentru Honda Civic Type R: este din nou cel mai rapid hot-hatch pe circuitul de la Estoril

Odată ce a pornit proiectul "Type R Challenge", Honda Civic Type R atinge noi recorduri în cariera actualei generații! Noua realizare, cea de-a patra în cadrul proiectului, este doborârea recordului pe circuitul de la Estoril – Civic Type R a devenit cel mai rapid model de serie cu tracțiune față pe traseul respectiv. De menționat, însă, că precedentul record aparținea chiar generației precedente Civic Type R.
Amintim, că mai devreme Honda Civic Type R a reușit să cucerească recordurile în clasă pe traseele Circuit de Nevers Magny-Cours, SPA-Francorchamps și Silverstone. Circuitul de la Estoril, Portugalia, mai nou cucerit de hot-hatch-ul nipin, are o lungime de 4.2 km, pe care Civic Type R a reușit să o parcurgă în 2 minute 1.84 secunde. La volanul sportcar-ului nipon se afla pilotul de curse Tiago Monteiro.
Ulterior în cadrul proiectului Type R Challenge 2018 niponii intenționează să doboare recordul de pe circuitul Hungaroring. La volanul hot-hatch-ului se va afla campionul Formula 1 Jenson Button.
Honda Civic Type R este propulsat de un benzinar turboaspirat de 2.0 litri cu 320 CP și 400 Nm la activ. Motorul se cuplează la o cutie manuală cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea față. Cu acest motor, modelul de performanță este capabil să cucerească viteza de 100 km/h în 5.7 secunde.
0
2,476
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!