Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Odată cu startul vânzărilor, KIA prezintă noul Sportage facelift mai amănunțit

11 Iulie 2018 - 15:49
Denis Godorozea
Deși primele imagini cu versiunea actualizată a crossover-ului sud-coreean au fost publicate cu câteva săptămâni mai devreme, împreună cu un set de informații despre substratul tehnic modernizat, constructorul nu a dezvăluit modelul în toate aspectele. Acum, însă, odată cu startul vânzărilor, KIA a prezentat SUV-ul actualizat cu lux de amănunte.
KIA a dezvăluit designul revizuit Sportage în versiunea standard și cea cu accente sportive de design GT-Line. Modificările în aspectul exterior sunt discrete, însă constructorul a dispus să modifice barele de protecție, calandrul și blocurile optice. În esență, Sportage păstrează un aspect cunoscut, însă grație revizuirii unor elemente, precum cele de la interiorul farurilor, crossover-ul capătă o aparență mai armonioasă.
La bara de protecție față au fost regândite blocurile luminilor de ceață. Toate versiunile vor beneficia de o inserție verticală cromată pe întreaga bară de protecție, astfel încând pentru a distinge versiunea GT-Line de cele de top, dar fără accente sportive, va necesita mai mult timp: diferența se ascunde în blocurile optice anti-ceață, versiunea GT-Line având 4 secțiuni de iluminare, pe când pentru celelalte fiind prevăzute blocuri optice cu câte o singură sursă de lumină. Calandrul a rămas de aceleași dimensiuni, însă grație noilor chenare decorative cromate acesta pare mai mare.
La posterior a fost modificat designul, nu și forma blocurilor optice spate, care formează acum un alt ornament interior. Bara de protecție față a primit blocuri de iluminare pentru viraje și mers în sens opus etajate. Afară de aceasta, la dispoziția clienților au fost puse câteva nuanțe noi de caroserie și jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 16 și 19 țoli cu un alt design.
La interior au intervenit mai puține modificări. Cea mai evidentă este noul ecran al sistemului multimedia, care a fost lipsit de chenar și a căpătat, astfel, un aspect modernizat. Dimensiunile ecranului au rămas, însă aceleași: 7 inch standard și 8 inch opțional. Volanul vechi a fost înlocuit cu unul preluat de la Optima facelift, însă acesta diferă doar prin aspect, nu și prin funcționalitate. Ca și la exterior, clienții vor putea alege între câteva variante noi de tapiserie și inserții.
Substratul tehnic a simțit modificări mai consistente. În variantele de top Sportage va dispune de noua cutie automată cu 8 rapoarte, iar clienților europeni va fi disponibilă noua unitate turbodiesel de 1.6 litri cu 115 sau 136 CP la activ, în dependență de versiune, cuplată, însă, la cutia robotizată cu 7 rapoarte. Motorul substituie, astfel, vechea unitate 1.7 CRDi. Același turbodiesel va sta la baza unei noi versiuni micro-hibride în viitor, iar pentru început crossover-ul va fi disponibil cu versiunea micro-hibridă cu turbodieselul de 2.0 litri, despre care am relatat aici.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (80 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter