Oficial: Lamborghini Aventador SVJ a devenit cel mai rapid automobil de serie pe Nurburgring

Lamborghini nu a prezentat încă oficial cea mai dinamică versiune Aventador SVJ, însă supercar-ul italian deja se poate lăuda cu performanțe de invidiat – a devenit, oficial, cel mai rapid automobil de serie pe renumitul circuit Nurburgring. Supercar-ul italian a reușit să devasteze recordul stabilit de rivalii germani cu Porsche 911 GT2 RS în toamna anului trecut.
De la finalul săptămânii trecute Lamborghini a inițiat campania de promovare a noului Aventador SVJ. Supercar-ul și-a făcut apariți cu caroseria camuflată pe Nurburgring într-o serie de secvențe video. Tot atunci în presa internațională au fost distribuite informații, precum că noua versiune a supercar-ului italian a reușit performanța de a stabili un nou record pe Iadul Verde în rândul automobilelor de serie.
Acum informațiile au fost confirmate oficial de Lamborghini. Aventador SVJ a parcurs circuitul legendar în 6 minute 44.97 secunde, devastând recordul stabilit de Porsche 911 GT2 RS de 6 minute 47.3 secunde și devenind cel mai rapid model de serie pe Nurburgring. Supercar-ul italian a fost condus de pilotul Marco Mapelli.
Lamborghini Aventador SVJ va fi produs într-o serie limitată, însă producătorul italian nu oferă detalii despre numărul unităților, care urmează să fie produse și nu dezvăluie informații despre substratul tehnic sau caracteristicile dinamice a modelului său. Totuși, performanța atinsă pe Nurburgring este și cea mai consistentă prezentare a performanțelor sale. Premiera publică a noului Lamborghini Aventador SVJ va avea loc la evenimentul Monterey Car Week la sfârșitul lunii august curent.
0
2,280
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!