Opel a generat profit pentru prima dată din 1999!

Brandurile Opel și Vauxhall au trecut sub controlul concernului PSA Peugeot-Citroen cu aproximativ un an mai devreme. Anterior companiile erau în posesia concernului american General Motors și, timp de aproape două decenii, acestea generau doar pierderi de sute de milioane euro. Pentru a reduce cheltuielile, americanii s-au văzut nevoiți să vândă brandurile Opel/Vauxhall, iar astfel General Motors a părăsit aproape în totalitate Bătrânul Continent. Suma afacerii a constituit circa 1.3 miliarde euro și iată că pentru prima dată în ultimile două decenii companiile au generat profit.
Ultima dată Opel/Vauxhall au fost profitabile în 1999, după care a urmat o perioadă îndelungată de pierderi, care a servit drept motiv de bază pentru vânzarea acestora. Chiar și ultimile 5 luni, când Opel a fost încă în posesia General Motors, acesta a înregistrat pierderi de aproape 180 milioane euro. În mai puțin de un an de la intrarea în posesia PSA, însă, Opel a generat un profit – în prima jumătate a acestui an profitul generat de companie a constituit circa 502 milioane euro! Deși acesta este rezultatul doar pentru primele 6 luni ale anului, acesta este unul foarte optimist, sugerând că până la sfârșitul anului curent Opel va rămâne a fi profitabil.
Rezultatul a devenit posibil, în mare parte, datorită înlăturării unor modele din gamă, atunci când noile modele au fost dezvoltate în totalitate folosind tehnologiile deja existente din cadrul grupului PSA Peugeot-Citroen. Cel mai recent exemplu al unei "clone" în gama Opel este noua generație a utilitarei Combo, care a fost construită pe platformă comună cu Peugeot Rifter/Partner și Citroen Berlingo, folosind motoare și dotări identice, astfel cheltuielile fiind reduse la minim. La reducerea cheltuielilor au contribuit reorganizarea în cadrul companiilor și concedierile unei părți din angajați, fapt ce a dus la mai multe scandaluri.
Achiziționând brandurile Opel/Vauxhall concernul PSA Peugeot-Citroen a devenit imediat al doilea cel mai mare producător în Europa după Volkswagen Group.
0
2,141
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!