Porsche dezvăluie detalii despre substratul tehnic al primului sportcar complet electric Taycan

Porsche va prezenta în câteva săptămnâni primul său sportcar 100% electric de serie, care a primit denumirea Taycan. Electrocarul va reprezenta în sine un model cu 4 uși, cu o siluetă inspirată de la conceptul Mission-E, prezentat cu 3 ani mai devreme. Producția de serie va începe din 2019, iar germanii au dezvăluit informații noi despre substratul tehnic al viitorului electrocar.
Porsche Taycan va fi propulsat de două motoare electrice cu o putere totală de 440 kW (echivalentul a 600 CP). Motoarele se vor amplasa pe cele două punți, asigurând electrocarul cu tracțiune integrală. Taycan va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde, atunci când viteza de 200 km/h va fi atinsă în mai puțin de 12 secunde.
Germanii nu dezvăluie informații despre bateria, ce va alimenta motoarele electrice, însă asigură, că versiunea de serie Taycan va putea parcurge până la 500 km conform ciclului NEDC, ceea ce înseamnă o autonomie reală de 350-400 km. Totodată, Porsche a declarat anterior, că Taycan va dispune de mai multe variante de putere și, cel mai probabil, clienții vor putea alege și din câteva variante de baterii.
Prețul de start pentru Porsche Taycan va constitui circa 90 mii euro – aproximativ la același nivel se situiază prețul pentru versiunile incipiente Porsche Panamera. Producția de serie Porsche Taycan va începe în 2019. Pentru aceasta germanii construiesc o zonă specială de asamblare la uzina de la Zuffenhausen, unde vor fi angajate încă circa 1,200 persoane. În total, pentru dezvoltarea modelului Taycan, cei de la Porsche au investit circa 500 milioane euro.
0
1,876
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!