Premieră: Audi TT facelift! Sportcar-ul compact primește bare de protecție S-Line în dotările incipiente

Audi prezintă versiunea actualizată a coupe-ului și decapotabilei TT. Modelul a primit un aspect exterior ușor împrospătat, însă modificările sunt discrete. Informația, precum că TT facelift va primi blocuri optice modificate nu s-a adeverit, iar schimbările exterioare la nivel de design țin doar de barele de protecție.
După modernizare, chiar și dotările incipiente vor dispune de bare de protecție preluate de la versiunea S-Line pre-facelift, iar noile variante de top S-Line au primit elemente decorative în bara de protecție față și pragurile laterale de culoare gri, pe când bara de protecție spate dispune de un difuzor integrat.
Modificările de la interior sunt, de asemenea, minore. Au fost modificate doar variantele de inserții și tapiserie, deși aspectul general rămâne a fi neschimbat. Planșa de bord digitală Virtual Cockpit a rămas fără schimbări, iar un ecran aparte pentru sistemul multimedia nu este oferit nici contra plată adițională. În schimb, dotarea incipientă beneficiază acum de sistemul Drive Select, ce pune la dispoziția șoferului mai multe regimuri de condus, prize USB și conectivitate Bluetooth – anterior aceste echipamente erau incluse în lista opționalelor.
Contrar aspectului exterior, substratul tehnic a fost supus unor modificări majore, iar cele mai consistente au avut loc la nivel de motorizări. Unitatea turbodiesel 2.0 TDI a fost exclusă în totalitate din lista motorizărilor, iar în schimbul unității de bază 1.8 TFSI cu 180 CP a venit unitatea 2.0 TFSI cu 197 CP. Noul benzinar de 2.0 litri a primit denumirea TT 40 TFSI în gama versiunilor. Aceasta este urmată de TT 45 TFSI cu același benzinar sub capotă, care livrează deja 245 CP.
Versiunile TTS au fost și ele supuse modificărilor. Pentru a corespunde noului standard WLTP, unitatea 2.0 TFSI, prevăzută pentru TTS, a pierdut 4 CP și livrează acum maxim 306 CP. În schimb, cuplul maxim a fost mărit de la 380 Nm la 400 Nm. Drept rezultat, Audi TTS facelift accelerează mai rapid până la 100 km/h cu 0.1 secunde – 4.5 secunde în cazul coupe-ului și 4.8 secunde în cazul decapotabilei. Toate motoarele pe benzină au inclus filtrul DPF.
Cutia robotizată cu 6 rapoarte S tronic a fost înlocuită cu una nouă cu 7 rapoarte. Aceasta va permite sportcar-ului să indice un consum de combustibil mai mic. Totodată, motoarele versiunilor de bază vor fi cuplate, în continuare, la cutia manuală cu 6 trepte. Tracțiunea integrală este disponibilă opțional începând cu versiunea TT 45 TFSI.
În acest an Audi TT aniversează și 20 ani de existență, iar cu această ocazie constructorul din Ingolstadt va lansa o ediție limitată de 999 exemplare aniversare TT 20 years, care se vor distinge de versiunile standard prin tapiseria bicoloră în habitaclu șisigle speciale pe caroserie. Pentru Audi TTS va fi disponibil pachetul Competition, cu un eleron static la posterior, etriere de culoare roșie, jante de 20 țoli de culoare neagră și tapiserie specială la interior.
Startul vânzărilor Audi TT facelift în Europa va fi dat în luna septembrie, iar primele exemplare vor fi livrate clienților cu câteva luni mai târziu. Prețul de start pe Bătrânul Continent constituie circa 35 mii euro. Cel mai probabil, la sfârșitul acestui an, sau în prima jumătate al anului viitor germanii vor prezenta versiunea de performanță Audi TT RS.
0
1,939
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!