Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Mercedes-Benz a prezentat autobuzul 100% electric de serie eCitaro

11 Iulie 2018 - 11:12
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a prezentat succesorul autobuzelor propulsate de motoare termice – noul autobuz 100% electric de serie eCitaro! Noul model se va alătura gamei de transport public a producătorului german, alături de versiunea hibridă, NGT și cea cu propulsor pe motorină.
Chiar dacă a primit o denumire similară gamei existente de autobuze și s-a ales doar cu prefixul "e" (precum și modelele utilitare cu propulsie electrică Mercedes-Benz, de altfel), noul eCitaro a beneficiat de un design revizuit, cât la exterior, atât și la interior. Astfel, designul său exterior pare să fie inspirat de la conceptul cu pilot automat Future Bus.
Silueta uzuală a primit elemente futuriste, care să sugereze despre apartenența modelului la transportul public al viitorului, precum elementele de culoare neagră contrastantă, care evidențiază celelalte elemente ale caroseriei, oferind autobuzului un aspect mai "aerat".
Mercedes-Benz eCitaro este construit pe platforma tehnică Citaro cu motor cu ardere internă și este propulsat de două motoare electrice, situate în butucii punții spate, capabile de 170 CP și 485 Nm fiecare. Motoarele sunt alimentate de la un set de baterii cu o capacitate totală de 243 kWh. Greutatea proprie a electrobuzului poate atinge 13.44 tone, atunci când greutatea maximă autorizată constituie 19.5 tone. Astfel, autobuzul poate transporta o sarcină de circa 6 tone, ceea ce înseamnă că ar putea transporta aproximativ 88 persoane la bord.
Bateriile pot asigura electrobuzului o autonomie de 150 km în regim urban, deși producătorul declară că în condiții apropiate de cele ideale eCitaro ar fi capabil de 250 km. Standard electrobuzul este echipat cu priza de încărcare Combo-2, iar ulterior vor fi disponibile sisteme de încărcare rapidă.

Premiera publică Mercedes-Benz eCitaro va avea loc la IAA 2018 la Hanovra și tot atunci va fi dat start vânzărilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter