Premieră: Porsche Macan facelift! SUV-ul actualizat s-a inspirat de la Cayenne

Porsche prezintă noul Macan facelift! SUV-ul compact a premit o actualizare de mijloc de carieră, adoptând limbajul stilistic al noilor Cayenne și Panamera. Premiera a avul loc la un eveniment special în China, piață de primă importanță pentru SUV-ul german: timp de 4 ani de la lansare, din numărul total de 350 mii, peste 100 mii unități au fost comercializate în China.
Exteriorul Macan facelift a fost simțitor modernizat. Partea frontală a primit blocuri optice cu lumini LED caracteristice celor mai noi modele din gama Porsche, disponibile și în versiunile incipiente. Tot aici și-a făcut loc o nouă bară de protecție. Cele mai ample modificări, însă, au fost executate la posterior, unde Macan s-a ales cu un hayon regândit, cu blocuri optice unite între ele cu o dungă de iluminare LED, precum cea de pe modelele Cayenne și Panamera.
Modificări de amploare au avut loc și la interior: germanii au fost nevoiți să proiecteze o nouă consolă pentru a face loc pentru noul sistem multimedia cu ecran de 11 inch în locul celui vechi de 7 inch. Prizele sistemului de aer condiționat sunt amplasate acum în partea inferioară a ecranului, și nu pe lateral, precum la SUV-urile de până la facelift. Noul sistem multimedia are inclus standard un sistem de navigare, iar opțional poate percepe comenzile vocale.
La interior se regăsește un volan nou, asemănător celor de pe modelele mai mari din gamă, iar în versiunea Sport Chrono acesta vine echipat cu o rotilă de selectare a regimurilor de condus, numită Sport Response. Sistemul sofisticat poate oferi un surplus de putere maxim pentru o anumită perioadă de timp, în caz de necesitate, de exemplu, în timpul depășirilor. Lista opționalelor a fost suplinită cu un cruise-control performant, care are inclus sitemul de menținere a benzii de circulație și este capabil să conducă autonom în ambuteiaje, chiar și după opriri de scurtă durată.
Lista motorizărilor a fost actualizată. Benzinarul de 2.0 litri prevăzut pentru versiunile incipiente s-a ales cu un filtru de particule, iar performanțele acestuia au fost reduse de la 252 la 245 CP, din cauza noului standard de emisii WLTP. În schimb, versiunea Macan S cu benzinarul turboaspirat V6 de 3.0 litri a primit un surplus de putere și livrează acum 354 CP (340 CP anterior). Versiunea Macan Turbo s-a ales cu noua unitate V6 de 2.9 litri cu 440 CP la activ, preluată de la Cayenne și Panamera, în schimbul unității de 3.6 litri cu 400 CP.
Versiunile Macan GTS și cea cu propulsor diesel vor fi lansate mai târziu – Porsche a stopat producția SUV-urilor Macan cu propulsoare pe motorină în prima jumătate a acestui an din cauza scandalului în jurul emisiilor motoarelor diesel. Astfel, versiunea pe motorină se va alege ulterior cu o unitate absolut nouă cu o putere de circa 300 CP. Același motor va apărea și în lista motorizărilor Cayenne. Totodată germanii au anunțat modificări pentru cutia robotizată cu 7 rapoarte PDK, care a devenit mai agilă și eficientă.
Prima piață care va beneficia de Macan facelift va fi cea din China, unde vânzările SUV-ului actualizat vor începe în luna august curent. În Europa modelul va fi disponibil în toamna acestui an.
1
1,754
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!