Recomandarea Car Music de vineri, №10. Relatare specială de la bordul lui Mercedes-Benz S-Class.
13 Iulie 2018, 23:20
Dragilor, vă spunem bun găsit la o nouă relatare de week-end, una pe care o face şi de această dată la bordul lui Mercedes-Benz S-Class S 450 4MATIC, cu sistem audio Burmester, cu care călătorim şi muncim prin câte ţări europene. Şi nimic nu se potriveşte mai bine la drumuri lungi decât un
sistem audio bun, din care să
sune muzică bună, pe care să
v-o recomandăm şi
vouă.

În curând veţi afla mult mai multe despre ceea ce facem cu acest S-Class în Germania, dar până
atunci păstrăm cadenţa şi
consecvenţa acustică şi venim
astăzi cu o nouă recomandare de vineri, una care a ajuns deja la numărul jubiliar de 10! Aşadar, iată ce albume bune am descoperit noi în aceste zile la bordul limuzinei cu sistem Burmester:
Recomandarea Electronic:
Hypnolove – Ghost Carnival. 2013.

Un album superb de inventiv, care pe alocuri nu vrea să se ia prea în serios, alteori te zădără cu nişte sunete mai necioplite, numai pentru ca o clipă mai târziu să te fascineze din nou cu combinaţii curioase de ritmuri şi chiar stiluri. E un album electronic ce muşcă bine şi din tărâmul jazz-ului, şi din teritoriul altor stiluri, dar are un ritm plin de viaţă în el, care vă va face experienţa de condus de vară la drum lung cât se poate de energizantă!
Recomandarea Jazz:
John Coltrane – Both Directions at Once: The Lost Album. 2018.

Albumul ăsta e un paradox al jazz-ului. John Coltrane e, fără îndoială, una din legendele de reper din lumea jazz-ului, dar cum poate fi lansat un album de-al lui maestrului în anul 2018, dacă dânsul a decedat în 1967? Ei bine, explicaţia e că albumul a fost înregistrat ca o sesiune experimentală în 1963, în New Orleans, pentru Impulse Records, şi a ajuns să fie distrus de studiou atunci când cei de acolo îşi eliberau spaţiul de depozitare. S-a păstrat doar într-o copie, pe care Coltrane i-o oferise soţiei lui de atunci, Juanita Naima. Curbele neverosimile ale vieţii, transmiteri de moşteniri şi litigii complicate au făcut ca abia acum cei de la Impulse Records să poată recupera acest album şi să-l remasterizeze pentru a-l lansa în iunie 2018. Aşadar, îl avem pe legendarul Coltrane, alături de band-ul său, într-o înregistrare nemaiauzită anterior, pe un album ce merită ascultat cap-coadă şi savurat în stilul jazz-ului de format clasic, care ştie să te fure total în atmosfera lui. Da, dacă aveţi norocul unui sistem high end, savuraţi echilibrul tuturor sunetelor, iar dacă nu, daţi un pic mai tare percuţia, ca s-o desluşiţi în forma ei superbă.
Recomandarea Rock:
First Aid Kit – Ruins. 2015.

N-aţi auzit niciodată de First Aid Kit, chiar dacă vă place rock-ul? Nu e bai, că nici noi n-am auzit de acest duo suedez format din două surori, până când nu le-am descoperit în Montreux, în cadrul festivalului de acolo. Iar albumul ăsta e cu siguranţă cel mai interesant, în viziunea noastră, din discografia lor. Are în el un pic de nostalgie scandinavă, nu e prea agresiv, mai degrabă aducând a rock alternativ, dar e un album ce te captează în atmosfera lui încă de la primele note ale primei piese, Rebel Heart.
0
2,730
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!