Renault-Nissan, Toyota și Volkswagen au afișat rezultatele vânzărilor în primele 6 luni ale anului! Cine a vândut mai mult?

Producătorii auto mondiali au publicat rezultatele activității sale pentru primele șase luni ale anului. Conform datelor publicate, Alianța Renault-Nissan a reușit să-și mențină poziția de cel mai mare producător în prima jumătate a acestui an, comercializând cele mai multe vehicule. Alianța franco-niponă este urmată de concernul Volkswagen Group și Toyota.
Așadar, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a reușit să comercializeze 5,538,000 automobile (+5.1% comarativ cu acceași perioadă a anului trecut) la nivel global. Aici sunt incluse vânzările brandurilor mai mici din cadrul alianței, precum Dacia, Datsun, Infiniti, Lada ș.a. În gama de modele Renault cele mai de succes au fost, tradițional, Clio, Captur și Scenic, pe când în cazul celor de la Nissan cea mai mare cotă a vânzărilor a fost asigurată de modele precum Note, Qashqai, X-Trail și Serena. Din gama Mitsubishi cele mai solicitate modele au fost Eclipse Cross și Xpander.
Pe cel de-al doilea loc la capitolul vânzări s-a plasat cocnernul Volkswagen Group, care în primele 6 luni a comercializat 5,519,000 unități, cedând supremația celor de la Renault-Nissan-Mitsubishi cu o diferență de mai puțin de 20 mii unități. Totodată, grupul german a înregistrat o creștere de 7.1% a vânzărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare creștere procentuală în cadrul grupului a înregistrat-o brandul SEAT (+17.6%), urmat de Skoda (+11.6%) și Volkswagen (+6.3%).
Topul este încheiat de concernul Toyota cu 5,209,000 unități comercializate. Din totalul vânzărilor, cea mai mare cotă revine, tradițional, brandului Toyota, care a comercializat în primele 6 luni ale anului 4.7 milioane automobile (+1.3% în creștere). Pe lângă aceasta, concernul mai include vânzările Daihatsu, Hino și Lexus.
0
2,150
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!