Renault a modernizat unitățile turbodiesel 1.7 și 2.0 dCi

Renault a modernizat unitățile turbodiesel 1.7 și 2.0 Blue dCi. Scopul de bază al modificărilor a fost de a adapta motoarele la testele de emisii WLTP. În urma modernizării unitățile au mai primit și un surplus de putere.
Anterior Renault anunța despre modernizarea similară a unității 1.5 Blue dCi, iar primul model care va beneficia de motorul actualizat va fi chiar Dacia Duster. Acum de aceleași modificări au beneficiat și unitățile de 1.7 și 2.0 litri, regăsite sub capota modelelor mari cu sigla Renault.
Unitatea Blue dCi de 1.7 litri va fi disponibilă pe Renault Scenic cu două versiuni – 120 sau 150 CP. Unitatea Blue dCi de 2.0 litri își va face loc sub capota monovolumului Renault Espace, la fel cu două variante de putere – 160 sau 200 CP. Propulsoarele se cuplează standard la cutia manuală cu 6 trepte, iar opțional este disponibilă cutia robotizată cu dublu ambreiaj EDC. Ulterior, unitatea Blue dCi de 2.0 litri își va face loc și sub capota navei amiral Talisman.
Adaptarea propulsoarelor și modelelor la standardele WLTP creează mari bătăi de cap constructorilor auto. Afară de costurile suplimentare pentru modernizări, companiile suportă pierderi de pe urma opririi producției, pentru adaptarea modelelor. Totodată, Volkswagen și SEAT au fost nevoite să introducă modificări în gama de modele, astfel încât unitatea 2.0 TSI instalată sub capota Volkswagen Golf R și SEAT Leon Cupra a pierdut 10 CP. Alți producători, precum, de exemplu, BMW, recurg la eliminarea prematură a modelelor din gamă, din cauza costurilor prea mari de adaptare la noile standarde, de exemplu, sedanul BMW M3 a fost eliminat din gamă cu câțiva ani mai devreme până la lansarea succesorului (excepție fac versiunile speciale, precum CS și Competition).
0
5,709
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!