Renault prezintă hot-hatch-ul de top Megane RS Trophy cu 300 CP

Renault lansează versiunea de performanță de top Megane RS Trophy. Hot-hatch-ul a fost dezvoltat de diviziunea Renault Sport și debutează la un an după lansarea Megane RS de generație actuală. Deși nu a primit prea multe modificări, comparativ cu celelalte versiuni RS disponibile, acestea sunt suficiente pentru a indica un timp mai bun pe circuitele de curse. Francezii intenționează să devasteze recordurile înregistrate de Honda Civic Type R?
Unitatea pe benzină de 1.8 litri s-a ales cu un turbocompresor nou cu rulmenți ceramici, în schimbul celor de oțel, iar sistemul de evacuare a fost echipat cu o clapă acționată electronic, care în regim "sport" se deschide, micșorând rezistența la emisiile motorului. Afară de aceasta, motorul a primit o nouă unitate de control. În urma modificărilor, benzinarul de 1.8 litri a primit un surplus de 20 CP și este capabil de un total de 300 CP și 400 Nm (+10 Nm).
Modificările sunt valabile pentru modelele cu cutie manuală, pe când cele cu cutia robotizată EDC dispun de 300 CP și 420 Nm la activ. Astfel, Renault Megane RS Trophy este cu 0.1 secunde mai agil, decât versiunile actuale, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în 5.7 secunde. Viteza maximă a fost mărită până la 261 km/h (255 km/h anterior).
Suspensia Megane RS Trophy a fost preluată de la versiunea RS Cup aproape în întregime. Pentru puntea față sunt prevăzute discuri de frână modificate, cu până la 1.8 kg mai ușoare, decât anterior. Standard hot-hatch-ul este echipat cu anvelopele Bridgestone Potenza S001, iar opțional sunt disponibile pneurile Potenza S007, mai ușoare cu 2 kg. Lista opționalelor include și scaunele sport Recaro.
Vânzările Megane RS Trophy vor începe iarna, iar prețurile vor fi anunțate mai aproape de lansare. Amintim, că prețul de start pentru Megane RS constituie în Franța 37,600 euro, deci RS Trophy va depăși, cel mai probabil, prețul de 40 mii euro.
0
1,813
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!