Road Rover - noul model de lux cu propulsie 100% electrică dezvoltat de Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover (JLR) au înregistrat drepturile asupra denumirii "Road Rover". Britanicii nu vin cu precizări despre noul proiect – va fi acesta un singur model, sau aceasta este denumirea unei serii de modele, precum familia Range Rover în cadrul Land Rover.

Potrivit informațiilor distribuite de publicația britanică Autocar, JLR dezvoltă noul model Road Rover concomitent cu noua generație Jaguar XJ, cu care acesta va împarte noua platformă din aluminiu. Cel mai probabil, acesta va fi un SUV cu propulsie 100% electrică, echipat cu câte un motor pe fiecare punte, având, astfel, tracțiune integrală.
Informații neoficiale sugerează că ambele modele vor oferi o autonomie de cel puțin 480 km, iar accelerația până la 100 km/h va avea loc în 5.5 secunde. După nivelul confortului noul model va putea fi comparat cu Mercedes-Benz S-Class. Road Rover este dezvoltat în special pentru piețele din SUA și China, însă va fi prezent și în Europa.

Prezentarea noului Road Rover va avea loc până la sfârșitul anului viitor, cel mai probabil la Salonul Auto de la Los-Angeles. Prețul orientativ al noului electrocar va constitui circa 100 mii euro în versiunile de bază. Road Rover va fi, astfel, parte a programului companiei britanice de electrificare a întregii game de modele, care va fi pus în aplicare din 2020 – toate modelele companiei britanice vor dispune de cel puțin câte o versiune cu propulsie hibridă sau 100% electrică.
0
2,607
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!