Salonul Auto de la Detroit se reorganizează în 2020 din cauza interesului scăzut din partea constructorilor
11 Iulie 2018, 12:39
Expozițiile auto internaționale suferă de tot mai puțin interes din partea constructorilor auto, iar în ultimii ani se atestă o tendință de a ignora complet evenimentele auto internaționale de producători cu renume. De exemplu, Audi, BMW și Mercedes-Benz au anunțat că vor lipsi la Salonul Auto de la Detroit în 2019.

De mai mult timp în presa americană
se specula despre o reorganizare amplă a evenimentului auto nord-american (NAIAS), iar acum informațiile par să se confirme. Cea mai importantă modificare, întreprinsă de organizatorii evenimentului auto de la Detroit ține de perioada desfășurării acestuia. De ani buni Salonul Auto de la Detroit își deschidea ușile pentru vizitatori în luna ianuarie a fiecărui an și în aceeași perioadă va avea loc și evenimentul din 2019.
Modificările vor fi implementate începând cu 2020, când pentru prima dată evenimentul se va desfășura vara, iar motivul principal al acestei modificări este posibilitatea de a organiza prezentări la aer liber, atunci când condițiile climaterice de iarnă nu permit acest lucru. La aer liber constructorii vor avea posibilitatea să organizeze prezentări somptuoase, să demonstreze posibilitățile sistemelor autonome, de exemplu.
Nu se știe, totuși, care va fi reacția constructorilor la această reorganizare. În ultimii ani constructorii aleg să organizeze evenimente speciale personale de prezentare a noilor modele, iar multe premiere au loc în spațiul web, unde, bineînțeles, aceștea au acces la un public mai mare contra unor investiții mai mici.
Informațiile despre reorganizarea Salonului Auto de la Detroit nu au fost confirmate încă de organizatori. Un anunț oficial în acest sens va fi făcut la 24 iulie curent. De menționat, că nu doar evenimentul de la Detroit suferă
de lipsă de interes din partea
producătorilor auto, cel mai afectat eveniment fiind în prezent cel de la Paris, care se va desfășura în toamna acestui an. Printre producătorii care vor lipsi la Paris se enumeră FIAT, Ford, Infiniti, Nissan, Opel, Volkswagen și Volvo.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,427
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!