Sergio Marchionne a părăsit postul de director a concernului FCA înainte de termen

În acest week-end FCA a emis un comunicat de rpesă, prin care a anunțat, că CEO-ul concernului, Sergio Marchionne a părăsit postul cu câteva luni mai devreme de tremenul stabilit anterior. Oficialii FCA au precizat, că Marchionne a părăsit postul din cauza stării sale de sănătate.
Potrivit informațiilor distribuite în comunicat, cei de la FCA au precizat, că săptămâna trecută Marchionne a fost supus unei intervenții chirurgicale planificate, în urma căreia, însă, starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Oficialii nu dezvăluie informații complete, însă în urma intervenției Marchionne în vârstă de 66 ani a fost nevoit părăsească postul ocupat din 2004.
La adunarea urgentă a consiliului de administrație, director interimar a concernului a fost numit Michael Manley în vârstă de 54 ani. Acesta a stat la șefia brandurilor Jeep (din 2009) și RAM (din 2015) din cadrul concernului. Succesorul lui Marchionne, care va prelua funcția de CEO, va fi numit la următoarea adunare generală a acționarilor. Directorul interimar Manley a declarat pentru presă, că intenționează să continuie reformele în cadrul concernului, inițiate de Marchionne.
Sergio Marchionne a venit la șefia Fiat în 2004. Ulterior omul de afaceri italian a supravegheat fuziunea Fiat și Chrysler într-un singur concern – FCA. Marchionne a dezvăluit strategia de reorganizare de amploare în cadrul concernului la începutul lunii iunie, iar în 2019 urma să părăsească postul de CEO al companiei. Pe lângă FCA, Marchionne a condus compania Ferrari, unde locul său a fost preluat de Louis Camilleri, antreprenor în vârstă de 63 ani, care anterior a ocupat postul de șef la Philip Morris International.
0
1,700
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!