Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Sondaj: britanicii se tem să spele electromobilele și sunt siguri că acestea sunt mai scumpe în exploatare

Un nou sondaj realizat în Marea Britanie arată că locuitorii aceste țări, în mare parte, nu cunosc despre avantajele unui electromobil față de automobilele cu motoare cu ardere internă, iar o bună parte din britanici consideră că vehiculele cu propulsie electrică nu pot fi spălate asemenea automobilelor "tradiționale".

Astfel, potrivit studiului realizat, 52% din britanici nu pot explica ce reprezintă un electromobil în sine, pe când 42% din locuitori din Regatul Unit consideră că electromobilele necesită o îngrijire specială și nu pot fi deservite la spălătoriile auto.
47% din respondenți au declarat că electromobilele sunt mai lente (în accelerare), comparativ cu automobilele dotate cu motoare cu ardere internă, deși, dacă e să comparăm modelele de serie, în cele mai multe cazuri electromobilele se adeveresc a fi mai agile.

Alți 25% din britanici consideră că cheltuielile pentru întreținerea unui electromobil depășesc cheltuielile întreținerii unui automobil "tradițional", deși, cel puțin în Marea Britanie, statistica indică că modelele cu propulsie electrică sunt cu până la 70% mai ieftine în exploatare. În același timp, majoritatea respondenților consideră că alimentarea electromobilelor cu energie electrică este mult mai costisitoare, decât aceasta se adeverește a fi în realitate: în mediu 21.54 lire sterline (preț numit de respondenți) contra 3.64 lire sterline (preț stabilit statistic).
În final, majoritatea britanicilor nu sunt informați despre modelele cu propulsie electrică disponibile pe piață, dar și despre numărul stațiilor de alimentare cu energie electrică: astfel, britanicii consideră că în țara lor sunt comercializate doar 9 electromobile, pe când în realitate aici sunt oferite 17 modele electrice, iar numărul de stații de alimentare constituie circa 17 mii unități, contra cifrei de doar 6 mii, numite de respondenți.
0
843
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!