Studiu: Sistemele Apple CarPlay și Android Auto sunt mai eficiente decât sistemele multimedia standard

Experții de la Asociația Americană a Automobilului (AAA) au realizat un studiu, în urma căruia au ajuns la concluzia că sistemele multimedia de la bordul automobilelor, utilizate prin interfața Apple CarPlay sau Android Auto, sunt mai eficiente, ergonomice și sigure în exploatare în timpul călătoriilor.
În mare parte acest fapt se datorează vitezei de reacționare, adesea, mai mari a sistemelor dezvoltate de producătorii de soft mobil, dar și comodității în exploatare, dat fiind faptul că interfețele respective sunt mai intuitive pentru utilizatori, grație asemănării cu sistemele de operare de pe gadgeturile mobile. Sistemele Apple CarPlay și Android Auto nu doar sunt mai intuitive, dar și reacționează mai rapid la comenzi și oferă, practic, întreg setul de aplicații necesare pentru șofer în timpul condusului, precum sistemele de navigare integrate, de exemplu. Totodată fiecare sistem de infotainment standard, dezvoltat de un producător auto auto, necesită o acomodare, mai ales în cazul în care o persoană folosește automobilele diferitor branduri. Atenția sporită, pe care o necesită sistemele multimedia integrate are un impact negativ asupra siguranței în trafic, de altfel.
În prezent, sistemele multimedia au devenit un must have pentru automobilele contemporane – de un sistem de infotainment, cu un ecran cât de mic, dispune marea majoritate a automobilelor. Totodată, multe dintre acestea vin "echipate" standard cu numeroase probleme de ordin tehnic, bug-uri și erori. De altfel, tot mai mulți producători aleg să apeleze la marile companii producătoare de soft pentru gadgeturi, pentru dezvoltarea unor noi generații de sisteme de infotainment auto, reducând, astfel, costurile de dezvoltare a acestora, dar și asigurând produsul final cu o interfață intuitivă și aproape lipsită de probleme. De exemplu, Volvo a apelat la ajutorul Google (Android) pentru dezvoltarea noii generații a sistemului multimedia Sensus. Audi a cooperat cu Android la dezvoltarea sistemului de infotainment pentru noile modele, precum nava amiral A8, care dispune de mai multe dispozitive de tip tabletă la bord, cu sisteme de operare pe baza Android.
Evoluția industriei auto, cât și a celei de tehnologii informaționale ar putea duce, în viitor, la limitarea numărului de sisteme de operare pentru automobile, astfel încât să se ajungă la doar câteva sisteme de operare standard pentru toți producătorii, care, însă, să fie lipsite de deficiențele actualelor sisteme de la bord.
0
1,584
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!