Stuttgart este al doilea oraș german care vrea să restricționeze circulația mașinilor cu motoare diesel

După ce la sfârșitul lunii februarie Tribunalul Administrativ din Germania a împuternicit autoritățile locale să impună restricții de circulație pentru automobilele dotate cu motoare cu ardere internă de sine stătător, Hamburg a fost primul oraș german care a restricționat, parțial, circulația automobilelor cu motoare diesel pe unele drumuri din oraș. Începând cu anul viitor, însă, Stuttgart ar putea introduce propriile interdicții pentru mașinile cu propulsoare diesel.
Conform proiectului, din luna ianuarie 2019 Stuttgart va impune intrarea și circulația pe străzile orașului automobilelor dotate cu propulsoare diesel, ce corespund normelor de poluare de până la și inclusiv Euro 4. Măsurile întreprinse de administrația orașului vor fi, însă, mai severe decât cele impuse de autoritățile orașului Hamburg – se dorește interzicerea completă de circulație pentru automobilele respective, ci nu doar pe unele străzi. Astfel autoritățile intenționează să reducă considerabil nivelul de poluare și să îmbunătățească calitatea aerului în oraș.
Totodată, autoritățile vor încerca să evite interzicerea motoarelor diesel, ce corespund normelor de poluare Euro 5 în viitorul apropiat (acestea ar putea fi interzise în Stuttgart începând cu anul 2020) prin implementarea unor proiecte pentru stimularea cetățenilor de a circula cu transportul public ecologic, sau de a trece la mijloace de transport personale, dar de asemenea ecologice, precum bicicletele. Pe lângă aceasta, vor crește investițiile prevăzute pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul electric și hibrid.

Studiile executate de autoritățile germane demonstrează, că în orașele mari precum Hamburg și Stuttgart limitele de NOx în aer sunt depășite cu mult, comparativ cu normele impuse de Uniunea Europeană.
0
1,986
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!