Subaru WRX STi vine în România pentru a stabili primul record de viteză pe Transfăgărășan
6 Iulie 2018, 13:39
Subaru anunță desfășurarea unui eveniment special pe Transfăgărășan din România – constructorul va aduce pe celebrul traseu montan un sedan WRX STi, care să stabilească primul record mondial de viteză.
Subaru își propune să stabilească primul record mondial de viteză în segmentul sedanurilor pe Transfăgărășan, pe o porțiune de drum de 82 km, de la ieșirea din comuna sibiană Cârțișoara până la barajul
Vidraru. Pentru a atinge scopul propus, cei de la Subaru au modificat semnificativ un WRX STi împreună cu specialiștii de la Prodrive, astfel sedanul antrenat în cursa de pe traseul montan va indica performanțe mai bune decât versiunea de serie WRX STi. La volanul bolidului nipon se va afla triplul câștigător al Campionatului de Raliuri din Marea Britanie, pilotul Mark Higgins.
De menționat, că acesta este al treilea eveniment de acest fel, realizat de Subaru împreună cu Prodrive. Cu doi ani mai devreme echipa a stabilit un record în segmentul sedanurilor pe circuitul din Isle of Man, iar în 2017 a stabilit un record similar

pe Nurburgring (6 minute 57.5 secunde).

Evenimentul se va desfășura între zilele de 9 și 11 iulie curent cu suportul echipei de raliuri Napoca Rally Academy și Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).
Totodată, cu ocazia desfășurării evenimentului, traseul montan va fi închis pentru circulația publică pe 9 și 10 iulie între orele 9:00-13:00 și 14:00-18:00. La data de 11 iulie Transfăgărășan va fi închis între orele 9:00-12:00 și 14:00-17:30.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!