Subaru va lansa propriul sistem de pilot automat pe modelele de serie din 2020

Deși rămâne în urma marilor producători auto la dezvoltarea sistemelor proprii de pilot automat, Subaru nu renunță la această ideie, iar de curând a și anunțat, că prima etapă în dezvoltarea propriului proiect va fi finalizată în 2020 – modelele de serie Subaru vor dispune de pilot automat de nivelul II, care va fi capabil să ruleze autonom pe distanțe scurte, să menține viteza constantă, distanța față de automobilul din întâmpinare și să mențină sau să schimbe, în caz de necesitate, banda de circulație.
Pilotul automat al celor de la Subaru va avea la bază sistemul EyeSight, cu care sunt dotate modelele de serie Subaru în prezent. Camera de luat vederi de bază va fi acompaniată de mai multe radare, de camere pentru un unghi de urmărire de 360 grade, astfel încât modelele să fie capabile să evite și impacturile laterale. Odată cu apariția noilor dispozitive pentru condusul autonom, sistemul EyeSight va fi, de asemenea, îmbunătățit. Acesta în prezent poartă mai multe funcții pe modelele nipone, inclusiv cel de acționare automată a luminii de fază lungă și deconectarea acesteia, în cazul apariției unui transport în întâmpinare.
Tot din 2020 la bordul modelelor Subaru își va face loc sistemul FRS (Face Recognition System). Acesta va include camere și radare menite să "recunoască" fața șoferului și să ajusteze setările scaunului, volanului și oglinzilor așa, cum acesta le-a setat anterior. Sistemul va fi capabil să "recunoască" până la 5 persoane și va fi unul dintre cele mai sofisticate, precum și cele de pe gadgeturile de ultimă generație – sistemul va actualiza modificările minuscule în fața șoferului, adaptându-se la modificarile faciale dictate de vârstă.
0
1,848
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!