Tesla a depășit ținta de 5,000 exemplare Model 3 produse săptămânal

Elon Musk a anunțat despre sfârșit de succes a lunii iunie – în ultima săptămână Tesla a reulit să depășească pentru prima dată ținta stabilită cu mult timp anterior de 5,000 exemplare de Model 3 produse săptămânal. Astfel, în ultima săptămână a lunii iunie compania americană a reușit să producă circa 7,000 electromobile compacte, după cum a promis anterior.
Linia de asamblare tehnologizată de ultimă generație creată special pentru Model 3, în care sunt antrenați mai mulți roboți, încă nu a reușit să ajungă la un nivel de producție planificat inițial, iar la baza problemei ar sta greșeli în proiectarea întregii linii de asamblare. Nu a îmbunătățit situația nici înlocuirea roboților cu forță de muncă umană. Pentru a atinge nivelul de producție dorit, a fost luată decizia de a construi o nouă linie de asamblare, situată chiar în preajma uzinei, unde se produce în prezen Model 3. Curios este faptul, că noua linie de asamblare cu o lungime de circa 300 metri și o suprafață de 12.8 mii metră pătrați a fost acoperită cu un cort!
Cortul imens a fost ridicat de compania Sprung, care cu aproape 40 ani în urmă crea astfel de corturi pentru programul Space Shuttle. La interiorul cortului este prevăzut un sistem anti-incendiu, însă lispește un sistem de aer condiționat, iar asta chiar dacă la noua linie de asamblare activează doar angajații firmei. Totodată Elon Musk a anunțat despre startul producției versiunii cu tracțiune integrală a sedanului Model 3, care a părăsit pentru prima dată anume linia de asamblare din interiorul cortului.
De menționat, că Tesla a solicitat clienților săi, care au plasat comenzi pentru Model 3 cu un avans de 1,000 dolari americani, să transfere pe contul companiei o tranșă adițională de 2,500 dolari pentru a confirma comanda. În prezent numărut total de comenzi pentru Tesla Model 3 constituie circa 450,000, deși inițial electromobilul a fost comandat de 500,000 persoane, care și-au retras banii și au anulat comanda ulterior.
0
1,605
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!