Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Uniunea Europeană și Japonia au încheiat un acord de eliminare a taxelor de import pentru automobile

17 Iulie 2018 - 18:44
Denis Godorozea
Autoritățile Uniunii Europene și Japoniei au anunțat despre semnarea unui acord de liber schimb, care prevede eliminarea bilaterală a taxelor de import pentru toate schimburile comerciale realizate între părți, inclusiv taxele de import de 10% aplicate pentru automobile în Uniunea Europeană.
Taxele de import aplicate de Uniunea Europeană, ce vizează, inclusiv, industria auto, le-au nemulțumit mult pe președintele american Donald Trump, care a amenințat partenerii europeni cu aplicarea unor taxe majorate pentru automobilele importate în SUA din Europa. Acum, însă, se pare că diplomația niponă și cea europeană au identificat o modalitate avantajoasă pentru ambele părți pentru a elimina aceste taxe de import în totalitate.
Acordul de asociere va intra în vigoare începând cu anul 2019. Părțile nu au dezvăluit detaliile acestuia, însă au specificat, că taxele vor fi eliminate în întregime pe parcursul următorilor 7 ani. Cel mai probabil, procedura va avea loc treptat, cu o reducere anuală a cotei procentuale a taxelor.
Conform rapoartelor oficiale, în anul 2016 pe teritoriul Uniunii Europene au fost importate peste 550 mii automobile produse în Japonia, iar asta pe când majoritatea producătorilor niponi prezenți pe piața europeană dispun de uzine proprii pe Bătrânul Continent. În același timp, Japonia a importat peste 270 mii automobile produse la uzinele din Uniunea Europeană.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter