(VIDEO) Descoperiți toți câștigătorii la cursele de anduranță de 24 ore de la Le Mans

Site-ul Budget Direct Car Insurance a publicat un clip video în care a adunat toți câștigătorii curselor de anduranță de 24 ore de la Le Mans. În scurta secvență video sunt prezentate automobilele, anul în care acestea au cucerit victoria și unitatea de propulsie.

Istoria curselor de anduranță de la Le Mans a început acum 95 ani mai devreme, în 1923. Prima cursă de 24 ore a fost câștigată de bolidul Chenard & Walker Sport, dotat cu un un benzinar de 3.0 litri cu 4 cilindri. Curios este, că toate cursele până în 1952 au fost câștigate de bolizi decapotabili, cu excpeția anilor de război, când cursele nu se organizau, între 1939 și 1949.
Cele mai multe victorii au fost cucerite de producătorii auto europeni. Recordman este Porsche, care a reușit să obțină victorii în 19 curse, urmat de Audi, care a obținut 13 victorii în diferiți ani. Totuși, branduri din afara Europei au reușit să ocupe locurile de vârf în clasamentul de la Le Mans: Ford a dobândit 4 victorii consecutive între 1966 și 1969, Mazda a cucerit unica sa victorie în 1991, iar Toyota s-a plasat pe primul loc în cursa din acest an.
0
3,330
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!