(VIDEO) Voltra a transformat Toyota Land Cruiser 70 într-un offroader electric

Voltra a prezentat offroader-ul electric, realizat pe baza unui Toyota Land Cruiser 70, dezvoltat pentru compania de minerit BHP din Australia. Modelul, la baza căruia a fost creat electromobilul nu a fost ales aleatoriu – Toyota Land Cruiser 70 este unul dintre modelele preferate de mineri în toată lumea.
Specialiștii de la Voltra au folosit un Toyota Land Cruiser 70 cu 2 locuri și benă. Unitatea turbodiesel V8 a fost înlăturată împreună cu cutia de viteză, sistemul de evacuare și rezervorul de combustibil. În schimbul vechii propulsii cu motor termic, offroader-ul nipon a fost dotat cu un singur motor electric de 141 CP și 256 Nm.

Motorul electric este alimentat de la 3 baterii Li-ion, dintre care una s-a amplasat sub capota mașinii, împreună cu unitatea de control, iar alte două în partea inferioară a caroseriei. Capacitatea totală a bateriei constituie 42.2 kWh. Deocamdată nu a fost anunțată autonomia de care va dispune offroader-ul electric.
Modelul dezvoltat de Voltra a primit denumirea eCruiser și, pentru moment, este construit într-un singur exemplar. Modelul va fi testat la minele de uraniu Olympic Dam din partea de sud a Australiei. În cazul în care prototipul se va arăta drept un model fiabil și eficient, compania BHP este dispusă să plaseze comenzi de mai multe astfel de modele și va analiza alte versiuni de electromobile, produse de Voltra.
0
2,146
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!