Versiunea europeană Honda Civic primește noua cutie automată cu 9 rapoarte

Honda Civic se alege în Europa cu o nouă cutie automată cu 9 rapoarte. Cutia vine în tandem cu un propulsor diesel – pentru prima dată în istoria Civic. Totodată, cutia automată devine opțiune exclusivă pentru versiunile pe motorină, atunci când versiunile pe benzină vor fi în continuare echipate cu cutia cu variație continuă (CVT).
Așadar, propulsorul diesel 1.6 i-DTEC cu 120 CP la activ va deveni pentru prima dată disponibil cu cutie automată – ZF 9HP. Aceeași cutie cu 9 rapoarte a fost disponibilă pentru generația precedentă Honda CR-V cu propulsoare diesel (versiunile pe benzină, precum și în cazul Civic, dispuneau de CVT). În prezent, pe lângă Civic această cutie se regăsește pe modelele Odyssey, Avancier, UR-V și pe versiunile de top Pilot.
Deși ZF 9HP este o cutie automată clasică cu hidrotransformator, aceasta este una foarte agilă, iar sistemul intelectual poate schimba mai brusc treptele (de exemplu, de pe treapta 9 pe treapta 5) după caz, astfel încât șoferul să nu aibă obiecții față de lucrul acesteia.

Honda Civic cu propulsorul diesel 1.6 i-DTEC cuplat la noua cutie automată este capabil să accelereze până la 100 km/h în 11 secunde, pe când compacta cu același motor cuplat la cutia manuală realizează același exercițiu în 10.2 secunde. Viteza maximă este identică pentru ambele versiuni – 200 km/h. Consumul de combustibil în regim mixt declarat de producător pentru versiunea cu cutie automată va constitui 4.1 litri de motorină la fiecare 100 km.
Clienții europeni pot deja comanda un Civic cu cutie automată. Noua versiune este valabilă cât pentru hatchback-urile, produse la uzina niponilor din Marea Britanie, atât și pentru berlinele livrate de la uzina din Turcia.
0
4,880
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!