Volkswagen Tiguan primește un nou motor pe benzină, dar este lipsit de turbodieselul de top

Volkswagen a adaptat lista motorizărilor Tiguan pentru normele de emisii WLTP. Modificările au adus SUV-ului o nouă unitate turboaspirată pe benzină, dar au lăturat din gamă unitatea de top turbodiesel. Astfel, Tiguan este pregătit pentru noul standard de emisii, care intră în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene începând cu 1 septembrie curent.
În urma modificărilor, unitatea turboaspirată pe benzină de 1.4 litri a fost înlăturată din gama motorizărilor Tiguan în totalitate. Motorul este înlocuit cu noul benzinar turboaspirat de 1.5 litri cu 150 CP la activ. Potrivit unor informații neoficiale, ulterior Tiguan va fi disponibil cu acest motor cu o putere de 130 CP, prevăzut pentru versiunile incipiente – motorul în această versiune este disponibil în prezent pe Volkswagen Golf.
Versiunea de top turbodiesel 2.0 TDI cu 240 CP la activ a fost eliminată din gama motorizărilor disponibile pentru Tiguan. Surse neoficiale precizează, că aceasta va fi din nou disponibilă mai târziu, deoarece necesită mai mult timp pentru adaptarea la normele WLTP. Totodată, Tiguan nu este lipsit de versiuni diesel în totalitate, astfel încât rămân a fi disponibile celelalte două versiuni incipiente a aceleiași unități 2.0 TDI: versiunea de bază cu 150 CP și cea de mijloc, care a primit un surplus de putere în urma modernizării, și livrează acum 190 CP (+10 CP).
Deocamdată modificările vor fi lansate în țările Europei de Vest, astfel încât nici în România noua unitate de 1.5 litri este indisponibilă momentan, pe când cea de 1.4 litri a fost deja înlăturată. Prin urmare, Volkswagen Tiguan este disponibil acum în România doar cu turbodieselul 2.0 TDI. De asemenea nu se cunoaște dacă noua unitate va fi disponibilă în Moldova, iar asta pentru că în țara noastră Tiguan este livrat de la uzina din Federația Rusă. Despre diferențele SUV-ului disponibil în Moldova și cel comercializat în Europa vă invităm să aflați în testul nostru drive accesând acest link.
0
2,461
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!