Volkswagen a dezvoltat primele stații mobile de încărcare a vehiculelor electrice

Sediul principal al companiei Volkswagen se află în orașul german Wolfsburg. De fapt, orașul a și fost înființat în 1938 pentru a adăposti muncitorii companiei, care a fost înființată doar cu un an mai devreme. Astfel, orașul împlinește acum 80 ani de existență, iar cu această ocazie CEO-ul Volkswagen Herbert Diess a donat orașului 12 stații mobile de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice. Afară de aceasta, Volkswagen va investi în infrastructura orașului 10 milioane euro, în vederea dezvoltării stațiilor de încărcare pentru electromobile.
Deocamdată orașul va beneficia doar de o stație mobilă, însă celelalte 12 urmează să fie livrate până în luna martie 2019. Avantajele acestor stații țin anume de mobilitatea lor, astfel încât acestea pot fi transportate foarte rapid și comod acolo unde sunt mai solicitate, de exemplu, ziua acestea se pot situa în centrul orașului, iar în timpul evenimentelor speciale să fie transportate, de exemplu, la stadionul Volkswagen Arena. Stațiile de încărcare rapidă dispun și ele de acumulatoare, astfel încât pentru perioade scurte de timp pot activa în regim autonom, însă pentru un regim de lucru constant, aceasta va avea nevoie de conectare la rețeaua electrică. Totodată construcția stației permite înlocuirea rapidă a bateriilor, în caz de necesitate.

Volkswagen declară, că energia electrică pentru desfășurarea activităților stațiilor de încărcare va fi preluată din surse regenerabile (energie solară, vânt). "Cu un singru plin" de 200 kWh stația, teoretic, poate suplini cu energie electrică acumulatoarele a 5 Volkswagen e-Golf, iar concomitent de la o stație pot fi alimentate până la 4 unități de transport. Inițial încărcarea electromobilelor va fi gratuită la stațiile respective.
0
1,711
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!