Volkswagen elimină din gamă versiunea de performanță Golf GTI din cauza normelor WLTP

Volkswagen anunță eliminarea din gamă a modelului de performanță Golf GTI – versiunea a devenit noua victimă a standardelor de emisii WLTP. Hatchback-ul Golf GTI va fi pensionat prematur, însă în gamă va rămâne versiunea mai rapidă a acesteia – GTI Performance. Totodată, pentru a compensa plecarea versiunii GTI, cei de la Volkswagen au dispus lansarea în producția de serie unei versiuni speciale, care până în prezent avea statut de concept.
Standardul de emisii WLTP intră în vigoare de la 1 septembrie curent. Acesta a creat mari bătăi de cap producătorului german: pentru a corespunde noilor norme, unitatea 2.0 TSI, instalată sub capotele SEAT Leon Cupra și Volkswagen Golf R a fost supusă unor modificări, în urma cărora a fost lipsită de 10 CP pentru ambele modele.
În schimbul Volkswagen Golf GTI, germanii au decis lansarea în serie a hatchback-ului conceptual Golf GTI TCR. Aceasta, cel mai probabil, va avea un preț mai piperat, decât GTI, dat fiind faptul că propulsorul acesteia va livra 290 CP și 370 Nm, atunci când unitatea 2.0 TSI de sub capota versiunii pensionate genera 230 CP.
În același timp, nu este clară soarta versiunii de performanță Skoda Octavia RS, care folosește o unitate de propulsie identică celei de sub capota GTI, iar motivul pensionării acestui model sunt cheltuielile prea mari pentru actualizarea motorului. Astfel, în următoarele zile concernul ar putea veni cu precizări pentru Skoda Octavia RS.
0
5,030
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!