Volkswagen publică primele imagini și informații despre cel mai compact crossover din gamă - T-Cross

Volkswagen a publicat prima imagine cu reprezentarea grafică și informații oficiale despre noul SUV compact T-Cross. Noul model se va situa pe o treaptă mai jos decât cossover-ul T-Roc și va marca premiera în următoarele luni.

Designul exterior al noului Volkswagen T-Cross va fi inspirat de la crossover-ul conceptual cu aceeași denumire, prezentat pentru prima dată în 2016. Modelul de serie va dispune de blocuri optice posterioare de o formă similară celor de pe concept, însă pe schițe acestea sunt unite între ele, iar segmentul din mijloc pare să fie chiar funcțional. De menționat aici și faptul, că conceptul prezentat la Geneva acum 2 ani a fost unul decapotabil cu 2 uși, atunci când versiunea de serie va fi un crossover cu 5 uși de dimensiuni compacte.
Volkswagen T-Cross va avea la bază platforma modulară MQB A0, pe care se bazează noul SEAT Arona. Cel mai probabil, cele două modele compacte vor împarte între ele și unitățile de propulsie, printre care benzinarul turboaspirat de 1.0 litri cu 95 sau 110 CP la activ, în dependență de versiune. Motorul se cuplează standard la o cutie manuală cu 6 trepte, fie la una robotizată cu ambreiaj dublu. Nu este exclusă nici aparițiaunității turboaspirate de 1.5 litri cu 150 CP la activ și o unitate pe motorină de 1.6 litri cu două variante de putere: 95 și 115 CP. Printre echipamentul oferit pe viitorul T-Cross se enumeră sistemul de prevenire a impacturilor frontale și cel de menținere a benzii de circulație.

Premiera noului Volkswagen T-Cross va avea loc în toamna acestui an. De primă importanță pentru noul model vor fi piețele din China și America de Sud, iar printre rivalii principal al acestuia – Opel Mokka, Peugeot 2008 și Renault Captur.
0
1,719
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!