Volvo se lansează în segmentul electromobilelor: au fost înregistrate denumirile versiunilor electrice

Volvo pregătește o ofensivă în segmentul electromobilelor în viitorii ani și a înregistrat primele denumiri pentru versiunile complet electrice. Publicația Swedespeed a distribuit informații despre înregistrarea drepturilor asupra denumirilor XC60 B4 AWD și XC60 B5 AWD. Deși constructorul suedez nu a venit cu informații oficiale în acest sens, cel mai probabil denumirile vor fi atribuite versiunilor 100% electrice din gama Volvo.
Constructorul suedez ne-a obișnuit cu denumirile motorizărilor sale "T" și "D", care sunt atribuite versiunilor cu motoare pe benzină și, respectiv, celor cu propulsoare diesel. Literele din denumire sunt acompaniate de câte o cifră, care sugerează despre puterea motorului și, în anumite cazuri, despre cilindree, astfel încât modelele compacte Volvo dispun și de motoare cu 3 cilindri de 1.5 litri, pe lângă cele cu 4 cilindri și 2.0 litri. Totodată, versiunile hibride Volvo nu dispun de o denumire specială a versiunii, acestea folosind denumirile motoarelor termice, care stau la baza acestora și sufixul "Twin Engine".

Astfel, noile denumiri "B4" și "B5" vor fi atribuite versiunilor complet electrice, iar cifrele ce vor însoți literele vor oferi informații despre puterea motoarelor electrice și, probabil, autonomia disponibilă. Potrivit unor surse neoficiale, litera "B" ar putea însemna cuvântul "battery" (baterie).
Anterior Volvo anunța că actualele generații de motoare termice de 2.0 și 1.5 litri sunt ultimile în istoria companiei. Cu câțiva ani mai târziu compania suedeză va elimina în totalitate modelele propulsate doar de motoare cu ardere internă din gama sa, acestea fiind prezente doar în tandem cu motoarele electrice, iar în următorii ani suedezii vor lansa versiuni 100% electrice pentru modelele sale. De menționat că, teoretic, întreaga gamă de modele Volvo ar putea fi electrificată chiar în prezent, iar asta deoarece platformele modulare SPA și CMA, pe care se bazează toate modelele Volvo, Polestar și Lynk&Co, au fost dezvoltate inclusiv pentru electromobile.
Primul electromobil de serie, potrivit unor surse din afara companiei, va fi noua generație Volvo V40, care va debuta în 2019. Acesta va fi urmat de crossover-ul XC40, iar mai târziu și de XC60, după care electrificarea va cuprinde întreaga gamă Volvo. Actualul XC90, însă, ar putea rămâne fără o versiune electrică – în 2021 suedezii vor lansa cea de-a treia generație a SUV-ului de top, care, cu siguranță, va dispune de cel puțin o versiune electrică.
0
1,614
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!