Volvo și Geely prezintă versiunea de serie Lynk & Co 03

Întreprinderea comună a celor de la Geely și Volvo a prezentat noul sedan Lynk & Co 03. Cel de-al treilea model din gama noii companii va concura cu sedanurile din segmentul C, precum Toyota Corolla, având dimensiuni similare și fiind propulsat de motoarele cu ardere internă dezvoltate de Volvo. Ulterior, noul sedan și celelalte modele Lynk & Co vor debuta cu propulsie hibridă, iar după 2020 acestea vor dispune de cel puțin câte o versiune 100% electrică.
Fiind construit pe platforma CMA al celor de la Volvo (comună cu crossover-ul XC40), în lungime sedanul măsoară 4,639 mm, în lățime – 1,840 mm, în înălțime – 1,460 mm, iar ampatamentul constituie 2,730 mm. Versiunea de serie Lynk & Co 03 are un design exterior apropiat conceptului prezentat anterior și diferă de acesta doar prin micile detalii, precum structura internă a calandrului și elementele decorative de pe barele de protecție. Modelul a debutat în versiunea de top, cu elemente decorative sportive la exterior: aceasta diferă de versiunile de bază prin bare de protecție ușor retușate, jante din aliaj de dimensiuni mai mari, capacele oglinzilor retrovizoare laterale de culoare neagră, eleron pe capacul portbagajului și un difuzor imitat în bara de protecție spate.
Lynk & Co 03 are sub capotă propulsoarele din seria Volvo Drive-E. Cele două versiuni incipiente vor fi disponibile cu unitatea pe benzină de 1.5 litri, cu 156 sau 179 CP la activ, cuplată la cutia manuală cu 6 trepte. Același tandem poate fi regăsit și sub capotele crossover-elor 01 și 02, debutate mai devreme. După lansare întreaga gamă Lynk & Co ar putea primi și motoarele de 2.0 litri pe benzină, care să stea la baza viitoarelor versiuni hibride, deși nu este exclusă apariția unei versiuni electrificate cu benzinarul de 1.5 litri la bază.
Vânzările Lynk & Co 03 vor începe în China până la finalul lunii noiembrie curent. Sedanul va avea un preț cuprins între 130 și 180 mii yuani (16,300 – 22,600 euro). Până la sfârșitul anului viitor Lynk & Co va începe producția propriilor modele la uzina Volvo din Belgia, unde alături de XC40 vor fi produse modelele destinate pieței europene.
0
4,041
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!