Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Votat în lectură finală: Șoferii prinși în stare de ebrietate la volan vor fi sancționați mai dur

Parlamentul Republicii Moldova a votat astăzi un proiect de lege care prevede sancțiuni mai dure pentru șoferii prinși băuți la volan.

Astfel, modificările votate de Parlament prevăd că Codul Contravențional se va introduce un articol nou cu privire la privarea provizorie de dreptul de a conduce mijloace de transport în timpul procesului, până la pronunțarea hotărârii judecătoriști. Ulterior, termenul în care făptașul va fi lipsit de permisul de conducere va fi inclus în termenul de executare a sancțiunii, în cazul în care se va dovedi vinovăția acestuia prin instanța de judecată.
Proiectul prevede că mijloacele de transport a persoanelor depistate conducând în stare de ebrietate vor fi evacuate la parcarea specială, în cazul în care va fi imposibilă predarea acestuia proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor. Șoferii prinși la volan în stare de ebrietate vor rămâne fără permis de conducere pe un termen de la 1 la 3 ani și vor achita o amendă de la 17.5 mii la 25 mii lei. Totodată aceștia ar putea fi supuși muncii neremunerate în folosul comunității de la 40 la 60 ore. Modificările prevăd pentru această infracțiune nu doar ridicarea permisului de conducere, dar și anularea acestuia, în anumite cazuri. Anularea prevede că făptașii vor fi nevoiți să susțină examenele auto din nou, însă nu mai devreme decât peste 4 ani de la anularea vechiului permis de conducere.
0
571
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!